Stap voor stap circulair

Een grote transformatie kan alleen gezond gemaakt worden door kleine stappen te zetten. Circulaire Tuin helpt gemeenten met een groene visie en groenbedrijven met een visie, in de verduurzaming van hun inkoop en het hoogwaardig terugbrengen van hun reststromen in de circulaire economie. Dit doen we door kleine stappen te zetten in de transformatie, zo klein als het bieden van een alternatief voor materiaal wat nu gebruikt wordt in de tuin. Het gerecyclede kunststof is een van deze alternatieven. Niet meer kosten voor klant en hovenier en meer opbrengst voor het klimaat.

Ons doel met Circulaire Tuin is hoveniersbedrijven helpen transformeren naar een circulair bedrijfsmodel. Dat is een model waarin:

1. Zo min mogelijk materiaal de kringloop verlaat.
2. Tuinen nog net zo mooi worden, danwel mooier, dan een tuin van nieuw materiaal.
3. Er meer wordt verdiend door de hovenier dan in een lineair bedrijfsmodel, maar de totale tuinprijs niet hoger wordt (win-win!)

Op www.circulairetuin.nl kunnen hoveniersbedrijven (maar ook bouw- en infra en gemeenten) circulaire alternatieven vinden voor materiaal wat ze nu gebruiken.

Laten we samen voor een groene toekomst gaan, we moeten wel.

Wat uw collega's zeggen

Aarnoud van 't Hof, Directeur Hovenier van der Heijden
Na een jarenlange zoektocht hebben we een verantwoord duurzaam alternatief voor onze piketpalen gevonden! In plaats van ‘fout hardhout’ gaan we over op verantwoord circulair textielcomposiet van Sympact. Met dank aan Circulaire Tuin!
Joey van der Avort, eigenaar hoveniersbedrijf BuitenzoalsBinnen
We hebben met Circulaire Tuin een project voor de Gemeente Rotterdam uitgevoerd waar we bijna 200 restaurant- en cafe houders van een circulair terras hebben kunnen voorzien. We hopen op nog vele mooie projecten samen.
Bekijk het aanbod