Wereld plantendag

Geplaatst door Daniel van der Linden op

Going out with a bang

De zelfmoordpalm, of Tahina palm, heeft een nogal lugubere naam, maar er zit een mooi verhaal achter. Hij komt uitsluitend voor in Madagascar en groeit voor ongeveer 50 jaar als een doodnormale palm. Dan, in een uitbarsting van leven, komt de boom ineens tot bloei om vervolgens te sterven. Going out with a bang, kunnen we wel zeggen. Wat ook bangers van planten initiatieven zijn, die we niet mogen vergeten op Wereld Plantendag? Komen ze!

 

De Guerilla Pollinators

Guerrilla-pollination is een geweldig voorbeeld van mensen die gewoon actie ondernemen en niet achterover blijven zitten in de hoop dat het probleem zichzelf oplost, want dat is natuurlijk niet zo. Guerrilla-pollinators zijn mensen die permanent zaadjes en bollen in hun binnenzak hebben zitten en iedere keer als ze ergens een mogelijkheid zien om in een publiek stuk grond (of soms in een te grijze tuin) stiekem een zaadje planten.

 

De tegelwippers

En wat denken we van onze tegelwippers! Het NK-tegelwippen is nog in volle gang. Ze zitten al ruim over hun doel om minstens 100.000 tegels te vervangen voor een plant, daar gaat toch echt mijn groene hart sneller van kloppen. Meer dan 40 steden doen dit jaar mee in de strijd en iedere stad heeft een wederpartij. Rotterdam strijdt uiteraard tegen Amsterdam en onze vrienden uit Rotterdam, geleid door Groenemorgen hebben alle steun nodig om van Amsterdam te winnen (en dat willen we natuurlijk!). Ook de door jullie gewipte tegels uit voortuinen, achtertuinen en schoolpleinen tellen mee, dus ben je een Rotterdamse hovenier en heb je de afgelopen weken nog wat tegels gewipt, meldt ze dan hier aan. 

 

Vaker leuk nieuws ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief op de homepage.

 

Ps. Circulaire Tuin is bezig met een initiatief om plantenbibliotheken te plaatsen op schoolpleinen onder het motto “Van Playstationen krijg je geen vieze vingers”, ik hoop daar binnenkort meer over te kunnen vertellen.


Nieuwer bericht →