Cheers to 100% blije gezichten!

Geplaatst door Daniel van der Linden op

Wat een blije gezichten hebben we weer mogen verzorgen dit jaar zeg, want net als vorig jaar hebben we de Rotterdamse horeca dit jaar van circulaire terrassen mogen voorzien.

Bekijk het resultaat: 

 

HAND IN HAND: Circulaire Tuin en BuitenzoalsBinnen

Naast het ontwikkelen en leveren van circulaire materialen aan hoveniersbedrijven werken we ook graag met ze samen. De ploegen van hoveniersbedrijf BuitenzoalsBinnen stonden ook dit jaar weer samen met Circulaire Tuin in de stad te werken aan dit mooie project. #vakmanschap #maatwerk #samensterker

Hoveniersbedrijf

We hebben met Circulaire Tuin al tweemaal een project voor de Gemeente Rotterdam uitgevoerd waar we restaurant- en cafe houders van een circulair terras hebben kunnen voorzien. We hopen op nog vele mooie projecten samen. Joey van der Avort, eigenaar hoveniersbedrijf BuitenzoalsBinnen.

 

100% Circulair

Dit jaar is de keuze gevallen op vlonderterrassen gemaakt van gerecycled plastic (flessendoppen en landbouwplastic), tegenover het 2e leven hout wat we vorig jaar hebben gebruikt. Dit materiaal heeft een langere levensduur (20+ jaar), kan na gebruik 100% gerecycled worden én is makkelijk schoon te maken als er per ongeluk een plakkerige cola overheen wordt gemorst.

  • Gaat 2x zo lang mee als hardhout
  • UV, water en weer bestendig
  • Onderhoudsvrij en makkelijk schoon te maken
  • Makkelijk in te boren en zagen
  • Rot en splintert niet

Dit materiaal is circulair vanwege de herkomst uit afvalstromen en omdat het na gebruik kan ons materiaal weer terug in de machine. Het hierdoor verkregen granulaat kan in een andere mal weer worden omgevormd tot welk product dan ook, bijvoorbeeld een schuttingpaal voor in de tuin of bielzen voor het treinspoor.

Door het gebruik van deze reststroom wordt CO2-uitstoot voorkomen. Het afval kan worden hergebruikt en hoeft niet te worden verbrand. De CO2 footprint van deze gerecyclede kunststoffen heeft dus een waarde onder nul, wat betekent dat het een positief effect op het klimaat heeft. 

 

Toepassing in de tuin: bijvoorbeeld piketten

Gerecycled kunststof kan overal worden toegepast en is dan ook een bekend begrip onder hoveniers. Circulaire Tuin biedt de circulaire piketpaal (4x4x60) gemaakt van een combinatie van gerecycled textiel en kunststof aan, maar we zijn voortdurend bezig met productontwikkeling. Zo zullen we binnenkort vlonderpalen en vlonderliggers introduceren, ook gemaakt van 2e leven textiel en kunststof. We zijn heel benieuwd waar jullie nog meer toepassingen zien zodat we jullie stap voor stap naar een circulair bedrijf kunnen helpen, want dat is en blijft ons streven. Bel gerust naar +31621180786 voor suggesties, vragen en offertes.

 


← Ouder bericht